DAG 1

Op de dag dat u de microblading behandeling krijgt, zullen uw wenkbrauwen na afloop wat gevoelig zijn. Uw browartist past een plaatselijke verdoving toe bij de procedure, maar deze slijt na een paar uur.

Zodra het verdovende gevoel verdwijnt, kan het zijn dat uw wenkbrauwen wat geïrriteerd zijn. Dit trekt vrij snel weg. Het resultaat is direct al heel mooi. U kunt er direct mee de straat op! Let er alleen wel op dat u ze niet aanraakt met (vuile) vingers. Het is natuurlijk -ook al ziet het er niet zo uit- een open wondje dus het is raadzaam er voorzichtig mee om te gaan.

DAG 2-5

Als uw wenkbrauw donker van kleur ziet, maak u geen zorgen, dat is normaal. Het pigment ligt er nog wat aan de oppervlakte en is nog niet helemaal ingedaald.

De kleur van uw wenkbrauwen kan vervagen tot ongeveer vijftig procent van wat u in deze periode ziet. Dit komt omdat er nu een dun wit vliesje over de ‘sneetjes’ komt te liggen waardoor het lijkt alsof het pigment veel lichter is.

DAG 5-14

Gedurende deze dagen hebben je wenkbrauwen meer kans op jeuk. ‘Scabbing’ is normaal, hoewel u de korstjes niet mag afkrabben. Ook velletjes dient u er niet af te trekken. Dit kan ervoor zorgen dat het pigment mee komt en dat zou zonde zijn!

DAG 14-20

Als het erop lijkt dat er weinig van je wenkbrauw overblijft, maak u geen zorgen..het komt terug! Het hebben van enigszins vlekkerig ogende wenkbrauwen gedurende deze tijd is normaal.

DAG 20-30

Gefeliciteerd, u bent bezig met de laatste genezingsperiode van YW wenkbrauwen! Als u plekjes ziet die niet hebben gepakt zal uw browartist deze tijdens uw follow-upafspraak aanpakken.

OPVOLGEN

Waarom heeft u een vervolgafspraak nodig als de periode voor het genezen van microbladen voorbij is?
Om ervoor te zorgen dat u het ultieme resultaat uit uw behandeling haalt. Elke huid reageert anders op de behandeling en er zijn veel factoren die de retentie van het pigment kunnen beïnvloeden (zonlicht, sporten, roken, alcohol, hormonen etc). Hierdoor is het resultaat soms lastig te voorspellen. Het is normaal als op bepaalde plekjes het pigment niet of minder goed heeft gepakt. Dit wordt bij de touch up weer hersteld.

Microblading heeft altijd een vervolg nodig na de eerste toepassing, maar daarna kun je er ruim 1,5 jaar tot 2 jaar mee vooruit. Mensen met een vette huid kunnen een touch up eerder nodig hebben omdat hun poriën meer pigment verwerken.
Om de kleur van het pigment mooi te houden vinden veel mensen het prettig na één jaar de wenkbrauw weer wat op te laten frissen d.m.v. een touch op.

Bent u geïnteresseerd in microblading? Maak nu een afspraak door ons nu te bellen of te mailen naar: info@believeinbrows.nl