Ik dacht altijd dat ik van mezelf volle wenkbrauwen had… totdat ik tot een paar jaar terug steeds meer tijd kwijt was met het tekenen ervan. Ik epileerde altijd ook veel maar dat hoefde ik ook steeds minder te doen. Mijn wenkbrauwen waren op sommige plekjes echt wat dunner geworden.

Microblading leek mij de perfecte oplossing! Dat zou me een kwartier schelen s’ochtends. Tijd die ik goed kon gebruiken voor andere zaken. Op vakantie is het ook ideaal, want hoe handig als je onbezorgd in het water kunt springen zonder bang te hoeven zijn dat je met een halve wenkbrauw boven komt!

De afspraak was snel gemaakt en voor ik het wist stond ik in de behandelruimte waar de microblading zou plaatsvinden.
Na een toestemmingsformulier te hebben ingevuld kon ik gaan liggen. Mijn wenkbrauwen werden gemeten en de ideale vorm werd uitgetekend. Niet zoals je je zelf tekent, want zelf kleur je je wenkbrauw als het ware in. Nu werd enkel de omlijning gezet, zodat goed te zien is welk gedeelte van de wenkbrauw wat extra opvulling nodig heeft. Dit was in eerste instantie een vreemd zicht want zo lijkt alsof de wenkbrauw dikker en breder gaat worden dan je gewenst, maar in die ruimte worden dan de ‘haartjes’ gezet zodat het heel natuurlijk overkomt.

Na akkoord gegaan te zijn met de vorm ging het echte werk beginnen. De rubberen handschoentjes werden aangedaan, de pigment werd gepakt en een steriele tool werd tevoorschijn gehaald. De eerste strokes werden gezet… Het voelde alsof er kleine krasjes gemaakt werden in de huid. Het was niet pijnlijk, enkel een beetje ongemakkelijk. Op sommige plekken zoals de aanzet van de wenkbrauw en de onderkant voelde ik het wat meer. Voor ik het doorhad, waren de eerste strokes gezet en werd er vloeibare verdoving op aangebracht, samen met een pigmentmasker, zodat de kleur goed in de nieuw gezette haartjes kon trekken. Na enkele seconden voelde ik niets meer behalve de lichte druk die werd gezet bij elke beweging. De andere wenkbrauw werd nu gedaan en dezelfde handelingen werden uitgevoerd: het zetten van de eerste strokes, pigmentmasker en verdoving.

De eerste gezette wenkbrauw werd schoongeveegd en vervolgens werden er nog meer haartjes bijgezet en alles werd met extra pigment nog eens goed ingekleurd. Dit alles voelde ik totaal niet. De tijd leek snel te gaan maar toen ik op de klok keek was er bijna 2,5 uur verstreken. Toen ik de spiegel aangereikt krijg was ik blij verrast! Ik had ineens een heel ander gezicht, in positieve zin! Mijn blik leek helderder, frisser.

Nu ik weet hoe het voelt is het ook makkelijker om me in te leven in mijn klanten. Ik kan ze zo goed vertellen wat ze kunnen verwachten. Al is iedere huid natuurlijk anders en heeft iedereen een andere pijngrens.